הופכות את היוצרות

הופכות את היוצרות מסייעת לנשים על רצף הזנות להתייצב ולהתחזק אישית וכלכלית, כך שיוכלו לבנות לעצמן ולמשפחתן חיים טובים יותר.

העמותה הוקמה בשנת 2011 מתוך רצון לפתוח אפשרויות חדשות עבור כל אישה, בדרך שלה ובקצב שלה, וחרטה על דגלה לפרוץ את הדרך באמצעות גישת סיוע חדשנית ויצירת מענים מותאמים לאוכלוסיית היעד. 

העמותה מסייעת לכ-500 נשים בכל שנה במגוון תכניות ופעילויות, בסיוע ישיר וכן פועלת לשינוי מדיניות והטבת הטיפול בנשים על רצף הזנות על ידי גופים ממשלתיים.

החזון שלנו

אנו שואפות לעולם בו נשים אינן מוגדרות על ידי נסיבות חייהן אלא מוערכות על ידי כוחן, נחישותן והיכולות שלהן. החזון שלנו הוא ליצור סביבה בטוחה ומטפחת בה נשים יוכלו לבנות מחדש את חייהן ולפרוח בהם.

המשימה שלנו היא לתמוך בנשים על רצף הזנות לאורך תהליך של בניית עתיד טוב יותר עבורן ועבור ילדיהן. אנחנו מאמינות כי לכל אישה מגיעה ההזדמנות לקחת את השליטה על חייה, לקבל תמיכה בכל תחומי החיים ולטפח מיומנויות שיאפשרו לה להתפרנס בעתיד בכבוד.

תפיסת הסיוע

מתחילת דרכנו, מי שמנחות אודות אותנו הן הנשים המסתייעות. כל אחת מלמדת אותנו על צרכיה, על כוחותיה, על הקצב המתאים לה ועל הדרך שהיא רוצה לעשות. אנחנו כאן כדי לתמוך בדרך שלה באמצעות מגוון מענים שהמאפיין הראשון שלהן הוא אי שיפוטיות. כל טיפול, ייעוץ או פעילות, נעשים בגובה העיניים ובאהבה. מתוך תפיסה פמיניסטית, אנו מבינות שנשים ונערות שהגיעו לזנות, עשו זאת כאסטרטגיית הישרדות בעולם שבו ניתן לסחור בגופה של אישה. כנשים, אנו מבקשות לסייע לכל אחת מהן לראות את האפשרויות האחרות הקיימות עבורה, לעזור לה להגיע אליהן בכל דרך אפשרית. 

אנו ב"הופכות את היוצרות" נוקטות בגישה הוליסטית לשינוי. נשות המקצוע שלנו מספקות מעטפת מקיפה של סיוע פסיכו-סוציאלי, ייצוג מול הרשויות השונות, מיצוי זכויות ועוד. העמותה מתגאה בתכנית הכשרה מקצועית בתחום התפירה שמעניקה למשתתפות מיומנויות וכלים מעשיים, ומאפשרת להן תעסוקה והשתלבות בחברה.

הופכות את היוצרות יחד​

על מנת לספק מענה כולל ועוטף לכל אחת, העמותה פועלת בכמה רבדים שיחד נותנים את המענה המקיף.

מענה פרטני מותאם אישית

במרכז ייעוץ הוליסטי ‘מיה’ תוכלי לקבל סיוע פסיכוסוציאלי ראשוני, מיצוי זכויות ומיפוי של הצרכים שלך לטווח המיידי והארוך, וכן שירותי קליניקה ועוד!

תכנית שיקום תעסוקתי

בבית הספר לעיצוב תתחילי להתחבר לכישרונות שלך ולשאיפות שלך, תעברי הכנה לעבודה ולימודים בכל תחום שתבחרי.

שיפור השירות מגופים ממשלתיים

הדרכות ושיתוף פעולה קרוב עם נשות מקצוע וצוותים במערכות הבריאות, הרווחה, החינוך וביטוח לאומי, כדי לשים את הצרכים שלך בסדר העדיפויות

ביחד הופכות את היוצרות!

במהלך השנים פרצנו את הדרך בכמה נושאים חשובים עבור נשים על רצף הזנות. 'הופכות את היוצרות' הוא ארגון פורץ דרך ששם לו למטרה לפתח מענים חדשניים לנשים על רצף הזנות. כשקם הארגון בשנת 2011 היה נושא הזנות כמעט שלא מדובר.

העשייה שלנו במספרים

+1000

בוגרות בית הספר לאופנה

62%

אמהות לילדים

500

מסתייעות בשנה במרכז מיה

2011

שנת הקמת העמותה

הכירו את הצוות שלנו!

"אני לא מתביישת בעבר שלי, אבל אני לא רוצה לחיות בו יותר. אני מחויבת לבנות לעצמי עתיד טוב יותר."
י’, בוגרת התכנית

כדי לתת את המענה הטוב ביותר העמותה מקיימת שיתופי פעולה עם גופים ממשלתיים ולא-ממשלתיים, קרנות וחברות, שלכל אחד מהם הייחוד שלו

רוצה להתנדב אצלנו?

"הופכות את היוצרות" היא בית לנשים היוצאות ממעגל הזנות. אנו מזמינות אתכן להכיר אותנו מקרוב ולהתנדב באחת מהפעילויות הבאות. עזרו לנו לסייע למשתתפות שלנו, להחזיר להן את האמונה בעצמן ובעולם שלנו. בואו להיות חלק מקהילת "הופכות את היוצרות". בין אם בחרתם לתרום, להתנדב או פשוט להפיץ את הבשורה, התמיכה שלכן היא אינטגרלית להצלחת המשימה שלנו.

שאלות נפוצות

הופכות את היוצרות היא עמותה שהוקמה על ידי נשים למען נשים, מתוך יוזמה פרטית. עד היום היא מנוהלת על ידי נשים בלבד ומתקיימת בשיתוף פעולה עם ביטוח לאומי, משרד הרווחה ותרומות פרטיות של קרנות ואנשים מהקהילה

הצלחה שלנו היא הצלחתה של אשה לשנות את חייה לטובה בכמה מדדים עיקריים:

  1. התפתחות של תקווה, מוטיבציה, תחוש מסוגלות ושליטה על החיים. המדידה נעשית באמצעות דיווח של הנשים ושל הצוות.
  2. עשיית צעדים להסדרת תחומי חיים שונים, כגון מיצוי זכויות, מציאת מקום מגורים הולם, הסדרת חובות, טיפול בנושאי בריאות גוף ונפש, ועוד.
  3. השתלבות במסלול לימודים והתפתחות מקצועית, השתלבות והתמדה בתעסוקה, וכן התמודדות עם משברים בעבודה.

נשים וצעירות בגילי 18 ומעלה, הנמצאות על רצף הזנות, כולל חשפנות, מצלמות, ספונסרים, רחוב, בתי בושת, ועוד. כ-60% מהנשים המסתייעות הנן אמהות לילדים קטנים. מעל 95% מהן סובלות מנזקים נפשיים קשים כגון CPTSD ׁׁ(פוסט טראומה מורכבתׂ), הפרעות חרדה, דיכאון ואובדנות, על רקע פגיעה מינית בילדות ופגיעה מתמשכת בזנות. 

נשים בזנות נפגעו מרבית חייהן על ידי גברים. כדי לאפשר להן יצירת האמון, תחושת ביטחון ותקשורת פתוחה בגובה העיניים, חשוב לנו לאפשר להן מרחב נשי. 

על אף שיש גברים רבים בזנות, הטיפול בה שונה.